Merkezimiz sağlık bakanlığından onay almıştır ve tüm işlemler Dr. Betül Öztürk Günel kontrolünde yapılmaktadır.

Fiyat bilgisi veya detaylı bilgi için sağ alt tarafta bulunan telefon butonu ile veya whatsApp ile hemşire Şeydanur hanımdan bilgi alabilirsiniz.

Saç simülasyonu yada “micropigmentation”, kellik, saçkıran gibi sorunlara cerrahi müdahale gerektirmeden sunulan çözümdür.  Saç simülasyonu saç ekiminden oldukça farklı bir işlemdir. Kalıcı makyaj tekniğine benzeyen bu işlem son yıllarda özellikle erkekler arasında yaygın olarak tercih edilmektedir. Saç dövmesi olarak da bilinen bu işlem, aslında klasik dövmeden oldukça farklı bir işlemdir.

 3D Saç Simülasyonu Nedir?

Saç simülasyonu, kafanın saçsız bölümüne,  bu işe özel boyalar kullanarak saç varmış gibi gösterme sanatıdır. Epidermal mikropigmentasyon uygulanarak kafada saç varmış gibi gösterilir. 3 boyutlu (3D)  gölgelendirme tekniğine dayanan bir işlemdir.

Kalıcı makyaj yada dövmeyi andıran bir tekniktir.  Fakat bu tekniklerden yapım aşaması, kullanım süresi  ve kullanılan aletler bakımından farklılıkları vardır.

 Saçkıran gibi bölgesel kellik, kadın ve erkek kellik, yara izleri gibi sıkıntıları gidermede oldukça etkili bir tekniktir.

Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu,  bu iş için özel üretilmiş boyanın, kafa üzerinde iki deri arasına iğne yardımıyla bırakılmasıdır.  Saç olmayan bölümlere küçük boya efektleri yapılarak saç varmış görünümü yaratılır. Sorunlu bölge, doğal saç teline uygun,  ufak saç efektleri ile boyanır.  Böylelikle doğal saç görünümü elde edilir. Uygulama sonrası saçlar daha gür ve yoğun görünür.

 Bu  işleminde, işlem için özel üretilmiş,  kişiye özel ve tek kullanımlık steril iğneler kullanılır. 

 Saç simülasyonu, cerrahi bir işlem değildir, kişi uygulama sonrası hemen günlük yaşantısına dönebilir.

İşlem yapılan ortam bir ameliyathane gibi steril olması oldukça önemlidir. 

Saç Simülasyonu Ne Kadar Kalıcı?

Saç simülasyonu uygulamasının kalıcılık süresi, kullanılan boyanın kalitesi, kişinin hassasiyeti, cildin nem durumuna, yoğunluğuna, elastikiyetine ve genel sağlık durumuna göre değişir. İşlemi yapan kişinin uzamnlığı da oldukça önemlidir.

Saç simülasyonu tüm bu etkenler doğrultusunda en az 6 ay, en fazla 3 yıl kullanılabilir. Yılda yapılan rötuşlar sayesinde bu süre 6 yıla kadar çıkabilir. 

Saç Simülasyonu ile Dövme Arasındaki Fark Nedir?

 Halk arasında “saç dövmesi” olarak bilinen  bu işlem yapım bakımından dövme ile oldukça benzer olsa da, saç simülasyonu dövme değildir.

Dövme yapımında kullanılan boyalar vücuttan ömür boyu çıkmaz. Saç simülasyonu yapımında kullanılan boyalar belirli bir süre sonra kendiliğinden vücuttan atılır. Ayrıca işlem için kullanılan aletler birbirinden farklıdır.

Simülasyon işlemi için kullanılan boyalar kanserojen değildir, hiçbir zararı yoktur, vücuda hiç bir hasar bırakmaz.  Ayrıca bu boyalar bakanlık tarafından onaylıdır. 

Tabi burada saç simülasyon işlemini yapılan yer oldukça önemlidir. 

Bu işlem cerrahi bir işlem değildir. Ancak işin uzmanı kişiler tarafından, hijyenik ortamda kaliteli ve bakanlık tarafından onaylı ürünler kullanılarak yapılmalıdır.  İşin uzmanı olmayan kişilerin yaptığı saç simülasyonu kişiye istenmeyen etkiler yapabilir.

Saç Simülasyonu ve Saç Ekimi Arasındaki Fark Nedir?

Saç simülasyonu, saç ektirme işlemi değildir.  Fakat saç ektirme işleminden sonra tamamlayıcı olması için saç ektirmeyle kombin edilebilir.  Saç ekimi işleminde bazen donör bölge yetersiz kalır ve istenilen sonuca tam olarak ulaşılamaz. Bu gibi durumlarda saç simülasyonu mükemmel sonuçlar doğurur. Aynı zamanda simülasyon uygulanan bölgeye saç ekimi yapılabilir.

Saç Simülasyon Ne Kadar Sürede Yapılır?

Saç simülasyonu işleminin yapım süresi kişiden kişiye değişir. Sorunlu bölgenin büyüklüğü işlemin süresini doğrudan etkiler.  Saçkıran gibi bölgesel yapılan simülasyon işlemi ortalama yarım saat sürerken, tüm kafaya yapılan saç simülasyonu ortalama 5 saat sürebilir.

İşlem yapıldıktan bir hafta sonra ufak bir rötuş işlemi gerekebilir. Bu sayede uygulanan renk pigmenti tam olarak saça uyum sağlar.

Saç Simülasyonu Ağrı ve Acı Verir mi?

Saç simülasyonu işlemi sırasında ağrı ve acı hissetmek tamamen kişinin ağrı eşiğine bağlıdır. Bazı kişiler hiç ağrı ve acı hissetmez iken, bazı kişiler hafif ağrı ve acı duyabilir.

 İşlem sırasında duruma göre lokal anestezi ile bölge uyuşturulur, bu sayede ağrı ve acı tamamen ortadan kalkar.  Oldukça konforlu olan bu  işlem sırasında kişi müzik dinleyebilir, kitap okuyabilir.

Saç Simülasyonu Kimlere Yapılır?

Saç simülasyonu, kadın erkek herkese yapılabilen bir işlemdir.  Erkek ve kadın tipi kelliği olanlara, saçkıran hastalığı olanlara, kanser hastalarına, alopesi hastalarına, saç telinde incelme olanlara rahatlıkla uygulanabilen bir yöntemdir.

Saç Simülasyonu Kimlere Yapılmaz?

Saç derisinde akne, psoriasis hastalığı olanlara saç simülasyonu uygun olmayabilir. Bu gibi durumlarda, uygulanan renk pigmenti deriye işlemeyebilir. 

Saç Simülasyonu Saça Zarar Verir mi, Saç Döker mi?

3D saç simülasyonu, kafa derisinin dermis ve epidermis tabakası arasına yapılan bir işlemdir. Bu nedenle oldukça yüzeysel olarak kalır. Saç kökleri kafa derisinin daha alt tabakasında bulunur.  Daha alt tabakada bulunan saç köklerine saç simülasyonu zarar vermez, mevcut saçı dökmez.

Saç Simülasyonu Zararları

İşlem sırasında kullanılan boya ve aletler saç simülasyonu için özel üretilmiş ve doğal ürünlerdir. Üstelik bakanlık tarafından onaylanmıştır. Bu nedenle sağlığa zarar vermez, vücutta tahribat bırakmaz. 

Ancak simülasyonu yapan kişinin yetersizliğinden, kullanılan malzemenin düşük kalitesinden kaynaklı bazı istenmeyen sonuçlar oluşabilir.

Simülasyonu yapan kişinin yeteneği bu işlem için çok önemlidir. Uzman olmayan kişi tarafından yapılan saç simülasyonu doğal durmaz, gerçek saçtan ayırt edilir. Kullanılan malzemenin düşük kalitede de olması sonucu istenilen renk tutmayabilir, renk değişimi olabilir.

0 Yorum

Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapabilirsiniz..

Yorum yazın veya soru sorun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir