İlerleyen yaş,  zorlu hava şartları, sağlıksız beslenme, kötü alışkanlıklar gibi etkiler cilt sağlığını olumsuz etkiler. Dış ve iç etkenler direk maruz kalan cilt, nem dengesini kaybeder ve hasara uğrar.  Profesyonel cilt bakımı sayesinde hasara uğramış cilt onarılır ve eski sağlığına geri kavuşur.

Profesyonel Cilt Bakımı Nedir?

Kişilerin yaş alması, mevsimsel değişiklikler, yanlış yaşam şartları, sağlıksız beslenme gibi nedenler cilt sağlığını direkt olarak etkiler.  Tüm bu olumsuz etkiler sonucu cilt nem dengesini kaybeder, pH dengesi bozulur, akne, siyah nokta, sivilce, erken yaşlanma gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkar.  Tüm bu olumsuz durumlardan kurtulmak için düzenli olarak profesyonel cilt bakımı yaptırmak gerekir. 

Profesyonel cilt bakımı;  uzman hekimler ya da dermatologlar tarafından, cilt için üretilmiş özel ürünler ve ekipmanlar kullanarak cilde yapılan bakımdır. 

Profesyonel Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılır?

Cildimiz tüm dış ve iç etkenlerden etkilenir. Kışın sert soğuğu, yazın yakıcı sıcağı direkt cildi etkiler. Kişinin sağlıksız beslenmesi yada yeterli su tüketmemek yine direkt cilt sağlığını olumsuz etkiler. Günlük yaşamın koşturması, hayatın stresinden de nasibini cilt oldukça fazla alır.  Bu kadar olumsuz durum karşısında cilt bakımı oldukça önemlidir. Sağlıklı bir cilt kişiyi olduğundan canlı, güzel ve sağlıklı gösterir. Bu nedenle profesyonel cilt bakımı ayda bir yapılması gereken bir bakımdır.

Profesyonel Cilt Bakımında Neler Yapılır?

Profesyonel cilt bakımı, cildin ihtiyaçları, eksiklikleri, hasarı belirlenerek bu doğrultuda yapılır.

Bu işlemde, maskeler, peeling uygulaması, azot serumu, mezoterapi gibi uygulamalar vardır. 

Ayrıca klasik cilt bakımı, medikal cilt bakımı, radyo frekanslı mezoterapi bakımı, hydrafacial cilt bakımı profesyonel cilt bakımının kapsamındadır.

Klasik Cilt Bakımı Nedir?

Cilt yaşlanma belirtilerinin direkt ve en fazla görüldüğü organizmadır. Kendi kendini devamlı yeniler ama bazen yetersiz kalabilir. 

Belirli aralıklarla yapılan cilt bakımı cildin yetersiz kaldığı durumlar kapatır, cilt sağlığını korur.

Klasik cilt bakımı, hekim veye dermatolog gözetiminde, cildin ihtiyacına göre ürünler kullanarak derinlemesine yapılan bakımdır.

Klasik Cilt Bakımında Neler Yapılır?

Klasik cilt bakımında başlıca şu işlemler yapılır;

  • Cilt süt, jel gibi ürünler kullanarak temizlenmesi,.
  • Ardından tonikleme ve hücre yenileyici peeling uygulaması,
  • Tıkalı gözeneklerin açılması için buhar işlemi yapılması,
  • Siyah noktaların temizlenmesi için maske uygulaması,
  • Göz çevresi ve yüz bölgesi için serum uygulaması,
  • Son olarak yoğun nemlendirici krem uygulaması yapılır.

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımı, cildin kaybettiği canlılığı yakalaması için bazı dermokozmetik ürünler kullanılarak cilde uygulanan bakımdır. Medikal cilt bakımında ciltte toplanan yağ, makyaj artıkları, sivilce, akne, siyah nokta gibi cilt sorunlarını gidermek hedeflenir.

Bunun için ciltte toplanan ölü deriyi giderir, lenf drenajı ve toksinleri yok eder, cildin daha fazla oksijen almasını ve nem dengesini sağlar.

Medical cilt bakımı 1-1,5 saat arası süren bir işlemdir. 

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Medikal cilt bakımında ilk işlem derinlemesine bir cilt analizidir. Cildin ihtiyaçları belirlenir, bakıma başlanır.  Ardından cildi makyaj ve yağdan arındırmak için peeling (soyma)  işlemi uygulanır. Bu işlem sayesinde ciltte toplanan ölü hücreler giderilir.

Buhar banyosu bir sonraki aşamadır. Buhar banyosu sayesinde cilt tıkalı gözeneklerden, siyah noktalardan kurtulur ve yumuşar.

Son işlem ise cilt için hati değeri olan nemlendirme işlemidir.  Nemlendirici ve besleyici maske gibi ürünler kullanarak cildin nem dengesi sağlanır.

Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Düzenli yapılan medikal cilt bakımı, cildin görünümünü daha canlı ve sağlıklı kılar. Zamanla cilt daha da sıkılaşır, kırışıklık gibi yaşlılık belirtileri azalır.

Medikal cilt bakımı sivilce, akne, siyah nokta gibi sorunları giderir,  cilt kusurlarını onarır.

Radyo Frekanslı Mezoterapi Bakımı

Radyo frekans, vücutta bulunan sodyum-potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi su molekülleri ve iyonları harekete geçirerek enerji açığa çıkarır ve bölgeyi ısıtır.  Radyo frekans uygulamasında cildin alt yağ tabakasına, kolajen üretildiği deri altı yağ bölümüne  kontrollü ısı yollanır. Bu sayede ısınan kolajen liflerinin boyu kısalır ve dokular sıkılaşır. Radyofrekans uygulaması bölgedeki kan dolaşımını artırır, hücre metabolizmasını çalıştırır.

Radyofrekanslı uygulamaya mezoterapi de eklenerek uygulamanın etkisi artırılır.

Radyo frekanslı mezoterapi bakımında; cilt canlılık ve parlaklık kazanır. Ciltte sıkılaşma ve gerilme meydana gelir. Bu sayede ciltte gözle görülür bir gençleşme meydana gelir.

Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir?

Hydrafacial cilt bakımı, yaşlanma karşıtı, gençleşmeyi sağlayan bir cilt bakımıdır.  Aynı zamanda cildi temizler, yeniler, akne ve lekelerden kurtarır.  Hydrafacial ağrısız ve acısız bir uygulamadır.  Bu yöntem sayesinde cildin en alt tabakasına kadar temizlik ve bakım sağlanır.

Hydrafacial Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Hydrafacial cilt bakımında, cilt mikroskobik seviyede soyulur, cilt üzerinde bulunan tüm ölü hücreler, siyah noktalar vakum uygulanarak  temizlenir.

Hazırlanan serumlar sayesinde ciltte oluşmuş çizgi ve kırışıklıklar giderilir.

İçeriğinde antioksidan, peptid, hyaluronik asit ve protein olan solüsyon, radyofrekans özellikli başlık kullanarak cilt altına uygulanır.  

Soğutucu başlık kullanılarak şok etkisi yaratılır ve uygulanan solüsyonun cilt altına hapsolması sağlanır. 

Son işlem ise LED terapisi uygulamak olur. LED terapisi, cilt dokusunu uyarır, gözenekelrin sıkılaşmasını sağlar.

Tüm bu işlemler sonucu cilt daha sağlıklı, daha genç, canlı ve pürüzsüz görünüm elde eder.

0 Yorum

Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapabilirsiniz..

Yorum yazın veya soru sorun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir