Merkezimiz sağlık bakanlığından onay almıştır ve tüm işlemler Dr. Betül Öztürk Günel kontrolünde yapılmaktadır.

Fiyat bilgisi veya detaylı bilgi için sağ alt tarafta bulunan telefon butonu ile veya whatsApp ile hemşire Şeydanur hanımdan bilgi alabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Nedir?

İstenmeyen tüyler insanlık tarihi boyunca bakımlı kadın ve erkeklerin hoşlanmadığı bir durum olmuştur.  Hamam otu gibi bitkisel ürünler, ağda gibi kılı kökünden alma yada traş etmek gibi yöntemlerle bakımlı insanlar istenmeyen tüylerden kurtulmayı hedeflemiştir.  Ancak bu yöntemlerin hepsi geçici hatta bazıları sorunu daha da büyüten cinstendir. İlerleyen teknoloji istenmeyen tüylere de çare sunmakta. Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en güzel ve en konforlu yöntemi.

Güzel ve estetik görünmek kadın ve erkekler için ihtiyaç olan bir durumdur.  İstenmeyen tüyler güzel ve estetik görünümü gölgeleyen sorunların başında gelir. Modern tıp bu soruna kalıcı ve konforlu bir çözüm sunmaktadır. Epilasyon, vücudun belirli bölgelerinde çıkan kıllardan kurtulma yöntemlerinin genel ismidir. Lazer epilasyon, kalıcı ve ağrısız olarak istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemidir.

Lazer epilasyon, ışınların uyarılması sonucu elde edilen ışık demeti sonucu oluşan lazer enerjisi sayesinde yapılan epilasyon yöntemidir.

Bu yöntem sayesinde kişi, ağrısız, acısız ve kalıcı olarak istenmeyen tüylerden kurtulur.

Lazer epilasyon, 25 yıldır kullanılan, güvenirliği kanıtlanmış bir uygulamadır. 

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Modern teknolojinin güzel ve faydalı nimetlerinden biri olan lazer epilasyon, bir cihaz yardımıyla yapılır.  Epilasyon cihazından yayılan ışık, bildiğimiz ışıklardan farklıdır. Lazer ışığı, demet halinde ve tek dalga boyunda yayılır. Kişinin cildine milisaniyelik atışlar yapılarak cilt taranır. Bu sayede istenmeyen tüylere rengini veren melanin tarafından emilir ve kıl köklerine ulaştırılır.  Kıldan kıl köküne ulaşan enerji ısıya dönüşür ve kıl kökünü hasara uğratarak kurumasını sağlar.  Bu sayede istenmeyen tüyler kalıcı olarak ortadan kalkar. Epilasyon sırasında atılan lazer sadece kıl köküne ulaşır, etrafına zarar vermez.

Bu işlem de ana hedef, kılı değil, kıl kökünü yok etmektir. Bu işlemin en büyük avantajlarından biri, epilasyon sonrası batık gibi istenmeyen durumların meydana gelmemesidir.

Lazer epilasyon mutlaka uzman kişilere yaptırılmalıdır. Uzman tarafından kişinin kıl yapısı, uygulanacak bölgenin cilt yapısı incelenir ve ona göre uygun cihaz belirlenir.

Lazer Epilasyon Kimlere Yapılır?

İstenmeyen tüyler geçmiş tarihlerde çoğunlukla kadınların sorunu olmaktaydı. Ancak günümüz tarihinde erkekler de kadınlar kadar dış görünüşüne, vücut bakımına önem vermekte. Lazer epilasyon hem kadınlara hem erkeklere kalıcı çözüm sunmakta.

12 yaşını doldurmuş, kıl ve cilt yapısı uygun olan her birey lazer epilasyon yaptırabilir. 

Lazer epilasyon; kanser hastalarına, sedef gibi cilt hastalığı olanlara yapılmaz.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Yapılır?

Uygun cilt yapısı ve kıl köküne göre tüm vücuda lazer epilasyon yapılabilir.  Erkek- kadın herkese yapılabilen bu epilasyon işlemi, tercihe göre bölgesel olarak da yapılır.

Lazer epilasyonunun en sık yapıldığı vücut bölgeleri şunlardır:

Yüz Bölgesi Lazer Epilasyonu

Yüz bölgesi lazer epilasyonu kadın ve erkeklerin tercih ettiği bölgedir.  Kadınlarda görülen yüz bölgesindeki kıllanma hormonal olabilir.  Bu nedenle önce hormon düzeyi bakılmalı ve gerekli tedavi yapılmalıdır. Yüz bölgesi, bıyık bölgesi ve çene bölgesinde görülen tüylenme lazer epilasyon sayesinde tamamen, kalıcı olarak ortadan kaldırılır.

Koltuk Altı Bölgesi Lazer Epilasyon

Koltuk altı lazer epilasyonu, vücudun en sık tercih edilen bölgelerinden birdir. Gerek estetik bakımından gerek hijyen bakımından kadın ve erkekler tarafından sıkça tercih edilir.  Koltuk altı lazer epilasyonunda, lazer seansı kişinin cilt ve kıl yapısına göre değişir. 

Genital Bölge Lazer Epilasyonu

Genital bölge lazer epilasyonu vücudun sıklıkla tercih edilen bölgelerinden biridir.  Genital bölgede çıkan tüylerin kalın ve koyu olması işlemi kolaylaştırır. İşlem  kişiden kişiye değişmekle birlikte 4-6 seans arası sürer.

Genital bölge için kullanılan lazer ışını, deri altında yer alan doku ve organlara zarar vermez.

Bikini Bölgesi Lazer Epilasyon

Vücudun bikini bölgesi dışında kalan kıllar lazer yöntemi ile yok edilir.  Bikini bölgesi lazer seans ortala 6 seans sürer, altı seans sonrası tüylenme tamamen yok edilir. Lazer seans sayısı kişiden kişiye değişir.

Bacak Lazer Epilasyonu

Bacak bölgesi lazer epilasyonu kadınlar arasında olduğu kadar erkekler arasında da yaygındır. Bacak bölgesinde oluşan tüylenme alt bacak ve üst bacak tarafında görülebilir. Lazer epilasyon tüm bacak bölgesi için etkili bir yöntemdir. Ortala altı seans sonrası bacak bölgesi tüylerden tamamen kurtulur.

Kol Bölgesi Lazer Epilasyonu

Kol bölgesinde görülen kıllar kadın ve erkeklerin ortak sorunudur. Bu nedenle hem kadınlar hemde erkekler kol bölgesine lazer epilasyon yaptırırlar. Kol bölgesine yapılan lazer işlemi çoğunlukla kış aylarında tercih edilir. Güneş ışınlarının çok etkili olduğu yaz aylarında kol bölgesi lazer epilasyonu önerilmez.  Kol bölgesine yapılan lazer epilasyon işlemi  cinsiyet, kıl yapısına göre 10 seans kadar sürebilir.

Sırt ve Karın Bölgesi Lazer Epilasyonu

Sırt ve karın bölgesine yapılan lazer epilasyonu genellikle erkekler tarafından talep edilir. Sırt ve karın bölgesinde çıkan kıllar bazen kıl dönmesi gibi sorunlara neden olur. Lazer epilasyonu bu bölgelerde meydana gelen kıl dönmesi sorununu ortadan kaldırır. 

Boyun ve Ense Bölgesi Lazer Epilasyonu

Yine erkeklerin sıklıkla tercih ettiği boyun ve ense bölgesi lazer epilasyonu, sivilce, traş sonrası meydana gelen cilt tahrişi ve kıl dönmesi gibi sorunlara çözüm olur.  Bu bölgelere yapılan epilasyon sayesinde tüylenme kalıcı olarak yok olur.

Lazer Epilasyon İçin Kaç Seans Gerekli?

Lazer epilasyon seansları kişinin cinsiyetine, kıl yapısına ve cilt yapısına göre 4 ila 10 seans arası değişiklik gösterir. 

Lazer Epilasyonda Tüyler Tamamen Biter mi?

Lazer epilasyon işleminde tüylenme çoğu kişide tamamen ve kalıcı olarak biter. Ancak bazı durumlarda kişinin kıl ve cilt yapısına göre ilerleyen yıllarda tekrar tedavi gerekli olabilir. 

0 Yorum

Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapabilirsiniz..

Yorum yazın veya soru sorun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir